Pastasalat med grønkål og figner

 

Pastasalat med grønkål og figner

En herlig salat fuld af smag og mæthed - med gode kontraster mellem det søde, det salte og det syrlige og mellem det sprøde og det bløde.
Perfekt som madpakke.
Type: Frokost type B, Frokost type A
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • ¾ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 100 g tørret fuldkornspasta
  • 60 g bacon
  • 150 g grønkål
  • 2 liter kogende vand
  • 1 dl Cheasy® fraiche 5%
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g tørret figen fint strimlet
  • 20 g mandel groft hakket
  • 2 stk Clementin

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Kog pastaen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. til pastaen er mør uden at være blød.
  • Hæld pastaen i en sigte og brus over med koldt vand.
  • Kom imens baconskiverne på en kold pande.
  • Steg baconen først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til den er sprød og gylden.
  • Lad bacon dryppe af på køkkenruller.
    Del baconen i små stykker.
  • Kom grønkålsbladene i en gryde med kogende vand i ca.30 sek.
  • Hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand.
    Pres vandet frabladene i en sigte og hak dem fint.
  • Rør fraiche, kardemomme og salt sammen i en stor skål.
  • Vend pasta, grønkål, figner og mandler i dressingen og smag salaten til.
    Drys med bacon.
  • Kom grønkålssalaten i 2 madkasser med tætsluttende låg.
  • Pak dem i fryseposer sammen med en clementin, gaffel og serviet til hver.
    Clementin skrælles og kommes på pastasalen, inden du spiser den.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!