Pastasalat med grønkål og figner
Antal: personer
Ingredienser
- ¾ liter vand
- ¾ tsk groft salt
- 100 g tørret fuldkornspasta
- 60 g bacon
- 150 g grønkål
- 2 liter kogende vand
- 1 dl Cheasy® fraiche 5%
- ¼ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk groft salt
- 50 g tørret figen fint strimlet
- 20 g mandel groft hakket
- 2 stk Clementin
Sådan gør du
- Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
- Kog pastaen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. til pastaen er mør uden at være blød.
- Hæld pastaen i en sigte og brus over med koldt vand.
- Kom imens baconskiverne på en kold pande.
- Steg baconen først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til den er sprød og gylden.
- Lad bacon dryppe af på køkkenruller. Del baconen i små stykker.
- Kom grønkålsbladene i en gryde med kogende vand i ca.30 sek.
- Hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand. Pres vandet frabladene i en sigte og hak dem fint.
- Rør fraiche, kardemomme og salt sammen i en stor skål.
- Vend pasta, grønkål, figner og mandler i dressingen og smag salaten til. Drys med bacon.
- Kom grønkålssalaten i 2 madkasser med tætsluttende låg.
- Pak dem i fryseposer sammen med en clementin, gaffel og serviet til hver.Clementin skrælles og kommes på pastasalen, inden du spiser den.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!