Kartoffelpande med svampe

 

Kartoffelpande med svampe

Skal du have kødfri dag er kartoffelpande med svampe en ideel ret til aftensmaden. Kartoffelpande medsvampe får endnu mere dybde i smagen af de tørrede kantareller, som bliver brugt som krydderi og som er med til at booste umamismagen. Umami er den 5grundsmag, hvis navn stammer fra japansk og som betyder velsmag. Det er ofte forbundet med smagen af protein, som vi jo mest forbinder med kød. Men råvarer som tomater, kartofler og ikke mindst svampe (som alle indgår i kartoffelpandemed svampe) er også rige på umamismag.
Type: Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kartofler

  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 600 g små, faste kartofler

Tomat på stilk

  • 400 g cherrytomater eller blommetomater på stilk
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelpande

  • 20 g smør
  • 225 g grofthakkede zittauerløg
  • 450 g champignoner i halve og kvarte
  • 3 spsk finthakkede tørrede kantareller
  • 3 spsk kogende vand
  • dl madlavningsfløde 8%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk lys saucejævner
  • 1 dl klippet frisk purløg 1

Tilbehør

  • 240 g speltbrød

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Vask kartoflerne godt og kom dem i gryden.
  • Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 14 min., til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Tomater på stilk

  • Skyl tomaterne og del dem i mindre klaser.
  • Fordel tomatklaserne i et fladt, ovnfast fad og drys med salt og peber.
  • Bag tomaterne midt i ovnen.
  • Bagetid Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kartoffelpande

  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg løg og champignoner ved kraftig varme i ca. 5 min.
  • Bland kantareller og det kogende vand.
  • Kom de udblødte svampe i panden sammen med fløde, de kogte kartofler, salt og peber.
  • Bring blandingen i kog, tag panden af varmen og rør saucejævner i.
  • Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca.2 min. Smag til.
  • Drys halvdelen af den klippede purløg over retten og server resten ved siden af.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!