Kartoffelpande med svampe
Antal: personer
Ingredienser
Kartofler
- ½ liter vand
- ½ tsk groft salt
- 600 g små, faste kartofler
Tomat på stilk
- 400 g cherrytomater eller blommetomater på stilk
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Kartoffelpande
- 20 g smør
- 225 g grofthakkede zittauerløg
- 450 g champignoner i halve og kvarte
- 3 spsk finthakkede tørrede kantareller
- 3 spsk kogende vand
- 2½ dl madlavningsfløde 8%
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 tsk lys saucejævner
- 1 dl klippet frisk purløg 1
Tilbehør
- 240 g speltbrød
Sådan gør du
- Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
- Vask kartoflerne godt og kom dem i gryden.
- Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 14 min., til de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Tomater på stilk
- Skyl tomaterne og del dem i mindre klaser.
- Fordel tomatklaserne i et fladt, ovnfast fad og drys med salt og peber.
- Bag tomaterne midt i ovnen.
- Bagetid Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Kartoffelpande
- Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
- Steg løg og champignoner ved kraftig varme i ca. 5 min.
- Bland kantareller og det kogende vand.
- Kom de udblødte svampe i panden sammen med fløde, de kogte kartofler, salt og peber.
- Bring blandingen i kog, tag panden af varmen og rør saucejævner i.
- Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca.2 min. Smag til.
- Drys halvdelen af den klippede purløg over retten og server resten ved siden af.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!