Kartoffelsalat med rygeostcreme
Antal: personer
Ingredienser
Kartofler
- 600 g skrubbede små kartofler
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
Rygeostcreme
- 200 g rygeost 1%
- 2 dl madlavningsfløde 8%
- 1 dl fintklippet purløg
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Salat
- 240 g skyllede, afdryppede sorte bønner (1 dåse)
- 600 g agurker i store tern (ca.2 stk)
- 200 g radiser i kvarte
- 75 g finthakket rødløg (ca. 1 stk)
Pynt
- purløg
Tilbehør
- 240 g groft rugbrød
Sådan gør du
- Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt.
- Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 18 min. eller til kartoflerne er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
- Rør imens rygeost, fløde, purløg, salt og peber sammen.
- Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
- Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
- Lad bønnerne dryppe godt af.
- Vend bønner, de varmekartofler, agurker og radiser sammen i en stor skål.
- Drys salaten med rødløg og pynt med purløgsstrå.
- Rør rygeostcreme op, smag til og server den sammen med den lune kartoffelsalat og rugbrød.
Tips
- Kartoffelsalaten smager også godt til grillede bøffer og pølser.
- Rygeostecremen kan smøres på brød.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!