Kartoffelsalat med rygeostcreme

 

Kartoffelsalat med rygeostcreme

Radiser, agurk og rygeost. En klassiker og 3 af forårets og sommerens råvarer som passer så godt til hinanden.
Type: Frokost type B, Aftensmad type B, Frokost type A, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kartofler

  • 600 g skrubbede små kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Rygeostcreme

  • 200 g rygeost 1%
  • 2 dl madlavningsfløde 8%
  • 1 dl fintklippet purløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

  • 240 g skyllede, afdryppede sorte bønner (1 dåse)
  • 600 g agurker i store tern (ca.2 stk)
  • 200 g radiser i kvarte
  • 75 g finthakket rødløg (ca. 1 stk)

Pynt

  • purløg

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt.
  • Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 18 min. eller til kartoflerne er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Rør imens rygeost, fløde, purløg, salt og peber sammen.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
  • Lad bønnerne dryppe godt af.
  • Vend bønner, de varmekartofler, agurker og radiser sammen i en stor skål.
  • Drys salaten med rødløg og pynt med purløgsstrå.
  • Rør rygeostcreme op, smag til og server den sammen med den lune kartoffelsalat og rugbrød.

Tips

  • Kartoffelsalaten smager også godt til grillede bøffer og pølser.
  • Rygeostecremen kan smøres på brød.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!