Kartoffelsalat med asparges og rygeost

 

Kartoffelsalat med asparges og rygeost

Nyd de friske hvide asparges og de lyse aftener, mens de er her, for begge dele er noget der er sæson på. Kartoffelsalat med asparges og rygeost er nærmest essensen af dansk sommer med nogle af de fineste råvarer: nye kartofler, hvide asparges og rygeost.
Type: Frokost type A, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Rygeostdressing

  • dl Creme fraiche 9%
  • 100 g Rygeost 1%
  • 50 g Finthakkede forårsløg
  • 100 g Syltede agurker i små tern
  • ¼ tsk Groft salt

Kartoffelsalat med asparges

  • 800 g Skrubbede små kartofler - evt. nye
  • 1 liter Vand
  • 1 tsk Groft salt
  • 400 g Skrællede hvide asparges i korte stykker
  • 4 stk Smilende æg i halve
  • 50 g Ærteskud eller andre spirer
  • 150 g Agurk i små tern
  • ½ tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør - bemærk type B & C

  • 240 g Ristet rugbrød = svarer til 2 grønne felter pr. person
  • Type B & C - kan erstatte brød med noget andet som passer til deres regnskab

Sådan gør du

Rygeostdressing

  • Rør fraiche og rygeost sammen i en skål.
  • Vend forårsløg, syltede agurker og salt i dressingen.
  • Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.
  • Bring kartofler og vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 16 min. eller til de lige netop er møre.
  • Tag kartoflerne op med en hulske og kog aspargesene i kartoffelvandet ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Lad aspargesene dryppe af i en sigte.
  • Fordel de lune kartofler og asparges i et stort fad.
  • Drys med agurk, ærteskud og salt og anret de varme, halve æg på toppen.
  • Server straks sammen med rygeostdressing og ristet rugbrød.

Tip

  • Salaten smager godt sammen med marinerede sild
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!