Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

 

Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

Dejlig saftig kylling fra ovnen. En ret som stort set passer sig selv. Hvor du får brugt de skønne syrligt, søde stikkelsbær, men du kan også bruge vindruer uden for sæsonen.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g kyllingeoverlår
  • 1 dl Arla yoghurt 0,1%
  • 400 g stikkelsbær
  • 20 g flydende honning
  • 200 g skalotteløg pillet og halveret
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Yoghurtdressing

  • 3 dl Arla yoghurt 0,1%
  • 10 g flydende honning
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g grøn salat, fx hjertesalat og blandede babysalatblade
  • 40 g peanuts grofthakket
  • 1 dl purløg

Tilbehør

  • Brød er ikke regnet med i feltregnskabet.

Sådan gør du

  • Fjern skindene fra kyllingelårene og vend kødet med yoghurt.
  • Læg lårene i et ovnfast fad og drys stikkelsbær og løg rundt om.
  • Dryp med honning og drys med salt og peber.
    Steg kylling, stikkelsbær og løg midt i ovnen.

Yoghurtdressing

  • Vend yoghurt, honning, salt og peber sammen og smag til.
  • Kom salatbladene i en skål og drys med peanuts og purløg.
  • Server salaten sammen yoghurtdressing og de stegte kyllingelår med stikkelsbær og løg.
    Ekstra tilbehør som grovbrød - er ikke regnet med i feltregnskabet

Stegetid

  • Ca. 45 min. ved 225° – traditionel ovn.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!