Krydret tunsalat
Antal: personer
Ingredienser
- 105 g tun i vand - 1 dåse
- 2 stk. æg hårdt kogte ca 60 g pr stk.
- 60 g zittauerløg, fint hakket ca. 1 stk.
- 2 stk små knuste fed hvidløg
- ½ dl friske basilikumblade
- 2½ tsk friskpresset citronsaft
- 1½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- ¾ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 4 dl icebergsalat
- 4 stk cherrytomat, skåret i kvarte
- 2 stk. syltet agurk i strimler
- 120 g groft landbrød
Sådan gør du
- Hæld vandet fra tunen.
- Pil de let afkølede æg og hak dem.
- Vend de hakkede æg med tun, løg og de øvrige ingredienser.
- Stil tunsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
- Smag til med salt og peber
- Læg en bund af icebergsalat på et fad.
- Fordel 8 “æg” af tunsalaten – form “æggene” med 2 spiseskeer dyppet i vand.
- Pynt med ¼ cherrytomater og de syltede agurker i strimler
- Rist de tynde skiver landbrød til de er sprøde – vend dem af og til.
Tips
- Skal du have en frisklavet madpakke med, så lav tunsalaten dagen før, og smæk den sammen med brødet lige inden du skal ud af døren.
- Du kan krydre tunsalaten med ekstra krydderurter eller med chiliflager.
- Kvark kan udskiftes med andre syrnede produkter.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!