Krydret tunsalat

 

Krydret tunsalat

En lækker og cremet tunsalat med æg og frisk basilikum. Server hjemmelavet tunsalat til frokost med salat til eller som fyld i pitabrød. Tunsalat med æg kan også portionsanrettes og bruges til forret - så lav gerne tunsalat til et par dage. Den er nemlig også et hit imadpakken - enten i en sandwich, mellem to stykker rugbrød - eller kom tunsalaten i en skål for sig selv, flankeret af bidegrønt og brød.
Type: Frokost type B, Frokost type A, Frokost type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 105 g tun i vand - 1 dåse
  • 2 stk. æg hårdt kogte ca 60 g pr stk.
  • 60 g zittauerløg, fint hakket ca. 1 stk.
  • 2 stk små knuste fed hvidløg
  • ½ dl friske basilikumblade
  • tsk friskpresset citronsaft
  • dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 dl icebergsalat
  • 4 stk cherrytomat, skåret i kvarte
  • 2 stk. syltet agurk i strimler
  • 120 g groft landbrød

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen.
  • Pil de let afkølede æg og hak dem.
  • Vend de hakkede æg med tun, løg og de øvrige ingredienser.
  • Stil tunsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Smag til med salt og peber
  • Læg en bund af icebergsalat på et fad.
  • Fordel 8 “æg” af tunsalaten – form “æggene” med 2 spiseskeer dyppet i vand.
  • Pynt med ¼ cherrytomater og de syltede agurker i strimler
  • Rist de tynde skiver landbrød til de er sprøde – vend dem af og til.

Tips

  • Skal du have en frisklavet madpakke med, så lav tunsalaten dagen før, og smæk den sammen med brødet lige inden du skal ud af døren.
  • Du kan krydre tunsalaten med ekstra krydderurter eller med chiliflager.
  • Kvark kan udskiftes med andre syrnede produkter.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!