Bagt torsk med kold citroncreme
Antal: personer
Ingredienser
Knuste kartofler
- 750 g kartoffel
- 1 tsk groft salt
Citroncreme
- 2 dl Græsk yoghurt 2%
- 1 spsk citronskal (usprøjtet)
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Bagt torsk
- 600 g torsk
- 10 g smør
- 1 tsk. groft salt
- 60 g pankorasp eller alm. rasp
- ½ dl krydderurt fx. persille, purløg eller kørvel
Tilbehør
- 600 g gulerod
- ½ dl krydderurter
Sådan gør du
Bagetid
- Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mosede kartofler
- Kog kartoflerne til de er møre - gem kogevandet.
- Mos kartoflerne let og tilsæt salt og lidt kogevand.
- Smag til.
Citroncreme
- Vend yoghurten med citronskal, salt og peber.
- Smag til og stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen.
Bagt torsk
- Del fisken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad - evt. på et stykke bagepapir.
- Pensl med smør og drys med salt.
- Bland rasp og krydderurter, fordel det på torsken og bag den midt i ovnen.
Tilbehør
- Vend gulerødder og krydderurter sammen og server dem sammenmed torsk, mosede kartofler og citroncreme.
Mere inspiration
- Du kan også servere knuste kartofler til torsken.
Tip
- Vil du have ekstra smag på retten, passer det godt med lidt stødt spidskommen sammen med gulerødderne.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!