Sandwich med guacamole og grøntsager

 

Sandwich med guacamole og grøntsager

En saftig og knasende sandwich med guacamole og sprøde grøntsager. Sandwichen er hurtig og nem at tilberede, den er fuld af smag og så er den vegetarisk. Du kan også bruge sandwich med guacamole og grøntsager på picnic eller i madpakken. Så er det en god idé at pakke guacamole, grøntsager og brød ned hver for sig, og først samle sandwichen når den skal spises.
Type: Frokost type B, Frokost type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Guacamole

  • 200 g avocadoer ca. 2 stk
  • dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt  
  • friskkværnet peber

Sandwich

  • 240 g grovbrød, fx speltbrød i 8 skiver
  • 1 stk pillet fed hvidløg
  • 1 hoved romainesalat skilt som blade
  • 400 g cocktailtomater i skiver
  • 300 g agurk i skrå skiver (ca. 1 stk)
  • 150 g rødløg i tynde skiver (ca.2 stk) 2
  • 5 spsk kapers - uden lage
  • ½ tsk havsalt
  • groftkværnet peber

Sådan gør du

Guacamole

  • Flæk avocadoerne på langs og fjernstenene.
  • Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål sammen med fraiche, citronsaft, salt og peber.
  • Blend med en stavblender til blandingen er helt glat.
  • Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Rist brødet og gnid det let med hvidløg.
  • Læg salatbladene på brødet.
  • Fordel guacamolen og en blanding af tomat-, agurk-og løgskiver på alle brødskiverne.
  • Drys med kapers, salt og peber og server.

Tips

  • Brødet kan ristes på en brødrister eller i ovnen – ca. 4 min. ved 250°.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!