Svampepie med hytteost

Svampepie med hytteost

Skøn tærte med en bund af filodej og cremet fyld af kartofler og svampe. Server med bønner og evt. groft brød.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

·       Hovedingredienser

  • 200 g filodej
  • 3 spsk. smør
  • 250 g bagekartoffel
  • 250 g østershatte
  • 250 g markchampignon
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 75 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15%
  • spsk. salvie hakket
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 drys friskkværnet peber

·       Tilbehør + ekstra

  • 450 g Grønne bønner
  • 240 g groft brød = ekstra 2,5 felt i mørkegrøn

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Pensl filodejs pladerne enkeltvis med ca. 1½ spsk af det smeltede smør.
  • Læg dem lagvis på en bageplade, så der dannes én stor“bund”.
  • Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke tørrer.
  • Skrælkartoflen og skær den i meget tynde skiver.
  • Sautér skiverne i ca. ½ spsk smørved svag varme ca. 10 min., til de er let gyldne.
  • Rens svampene og snit dem groft. Sautér svampene ved ret høj varme uden fedtstof, først østershatte, så champignon, til de “pifter”.
  • Kom alle svampene tilbage på panden og tilsæt ca.½ spsk. smeltet smør samt hvidløg.
  • Lad dem stege ca. 2 min.
  • Lad hytteosten dryppe godt af i en sigte.
  • Fordel hytteost, svampe, kartoffelskiver, revet ost og salvie på dejbunden og drys med salt og peber.
  • Fold svampepiens kanter op hele vejen rundt og pensl med det sidste smeltede smør.
  • Bag pien midt i ovnen til kanterne er gyldne.
  • Server straks sammen med nykogte bønner og evt. brød.
  • Hvis du spiser brød til er det ekstra 2½ mørkegrøn felt

Bagetid

  • Ca. 15 min. ved 175° – traditionel ovn.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!