Svampepie med hytteost
Antal: personer
Ingredienser
· Hovedingredienser
- 200 g filodej
- 3 spsk. smør
- 250 g bagekartoffel
- 250 g østershatte
- 250 g markchampignon
- 2 fed hvidløg
- 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
- 75 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15%
- 1½ spsk. salvie hakket
- 1 tsk. groft salt
- 1 drys friskkværnet peber
· Tilbehør + ekstra
- 450 g Grønne bønner
- 240 g groft brød = ekstra 2,5 felt i mørkegrøn
Sådan gør du
Sådan gør du
- Pensl filodejs pladerne enkeltvis med ca. 1½ spsk af det smeltede smør.
- Læg dem lagvis på en bageplade, så der dannes én stor“bund”.
- Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke tørrer.
- Skrælkartoflen og skær den i meget tynde skiver.
- Sautér skiverne i ca. ½ spsk smørved svag varme ca. 10 min., til de er let gyldne.
- Rens svampene og snit dem groft. Sautér svampene ved ret høj varme uden fedtstof, først østershatte, så champignon, til de “pifter”.
- Kom alle svampene tilbage på panden og tilsæt ca.½ spsk. smeltet smør samt hvidløg.
- Lad dem stege ca. 2 min.
- Lad hytteosten dryppe godt af i en sigte.
- Fordel hytteost, svampe, kartoffelskiver, revet ost og salvie på dejbunden og drys med salt og peber.
- Fold svampepiens kanter op hele vejen rundt og pensl med det sidste smeltede smør.
- Bag pien midt i ovnen til kanterne er gyldne.
- Server straks sammen med nykogte bønner og evt. brød.
- Hvis du spiser brød til er det ekstra 2½ mørkegrøn felt
Bagetid
- Ca. 15 min. ved 175° – traditionel ovn.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!