Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

 

Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

En farverig salat som giver godt med vitaminer og humør i den kolde, mørke tid. Serveret sammen med saftige hakkebøffer med fyld af ost og krydderurter.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hakkebøffer

  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 100 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 30+
  • 2 spsk frisk rosmarinblad finthakket
  • 2 spsk bredbladet persille grofthakket
  •   ¾ tsk groft salt

Lun rosenkålssalat

  • 15 g smør
  • 300 g rosenkål i tynde skiver
  • 200 g rødløg i tynde både
  • ¾ tsk groft salt
  • 175 g appelsin i tern
  • 100 g frisk blåbær skyllede
  • 2 spsk bredbladet persille grofthakket

Sådan gør du

Hakkebøffer

  • Bland det hakkede kød med ost, rosmarin, persille og salt og form det til 4 flade bøffer.
  • Lad en grillpande blive godt varm – ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Grill hakkebøfferne ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme – vend en gangundervejs.
  • Drys med salt.

Lun rosenkålssalat

  • Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits rosenkål og løg i ca. 3 min.
  • Drys med salt og smag til.
  • Kom rosenkål og løg i et fad.
  • Fordel appelsin og blåbær på toppen og drys med persille.
  • Server den lune rosenkålssalat sammen med de grillede hakkebøffer.
  • Har du behov kan du spise grovbrød til
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!