Nem gazpacho med kartoffeltern

 

Nem gazpacho med kartoffeltern

Gazpacho er en forfriskende og læskende kold suppe, som er perfekt på en dejlig varm sommerdag. Den er velsmagende og krydret, blød og sprød - og kan spices op og ned alt efter, hvad du foretrækker. Spis din gazpacho med ske og grøntsagsfyld til frokost eller aftensmad - og lav gerne en stor portion, nu du er i gang. Så har du gazpacho, når du trænger til et hurtigt mellemmåltid og kaffe bare ikke lige frister. Undlad evt. fyldet og drik gazpacho af et glas - evt. med et par isterninger i.
Type: Frokost type B, Aftensmad type B, Frokost type A, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver bacon
  • 1 liter kold Karolines Køkken Klassisk Tomatsuppe
  • 500 g kolde, kogte nye kartofler i små tern
  • 150 g finthakkede rødløg (ca. 2 stk.)
  • 200 g grønne peberfrugter i små tern (ca. 2 stk.)
  • 250 g agurk i små tern (ca. 1 stk.)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 24 stk isterninger

Hvidløgsbrød

  • 200 g grovbrød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk jomfruolivenolie

Tilbehør

  • 1 dl creme fraiche 9%

Sådan gør du

  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.
  • Kom tomatsuppen i en stor skål sammen med kartoffeltern, løg, peberfrugt og agurk.
  • Tilsæt salt og peber og stil gazpachoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min..
  • Pak isterningerne ind i et viskestykke og knus dem med fx en kagerulle.
  • Kom isen i suppen, rør godt rundt og smag til.
  • Rist brødet på en brødrister.
  • Flæk hvidløgsfeddet og gnid brødet med det.
  • Kom gazpachoen i iskolde skåle og server den med cremefraiche og stegt bacon på toppen
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!