Nem gazpacho med kartoffeltern
Antal: personer
Ingredienser
- 4 skiver bacon
- 1 liter kold Karolines Køkken Klassisk Tomatsuppe
- 500 g kolde, kogte nye kartofler i små tern
- 150 g finthakkede rødløg (ca. 2 stk.)
- 200 g grønne peberfrugter i små tern (ca. 2 stk.)
- 250 g agurk i små tern (ca. 1 stk.)
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 24 stk isterninger
Hvidløgsbrød
- 200 g grovbrød
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk jomfruolivenolie
Tilbehør
- 1 dl creme fraiche 9%
Sådan gør du
- Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
- Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.
- Kom tomatsuppen i en stor skål sammen med kartoffeltern, løg, peberfrugt og agurk.
- Tilsæt salt og peber og stil gazpachoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min..
- Pak isterningerne ind i et viskestykke og knus dem med fx en kagerulle.
- Kom isen i suppen, rør godt rundt og smag til.
- Rist brødet på en brødrister.
- Flæk hvidløgsfeddet og gnid brødet med det.
- Kom gazpachoen i iskolde skåle og server den med cremefraiche og stegt bacon på toppen
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!