Bowl med grønkål, rødbedecreme og salatost

 

Bowl med grønkål, rødbedecreme og salatost

Dejlig og mættende vegetarisk bowl. Denne salatbowl kan både spises som den er eller serveres med kylling til.
Type: Frokost type B, Aftensmad type B, Frokost type A, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hovedingredienser

  • 240 g perlespelt      
  • 3 dl vand
  • ¾ tsk groft salt

Syltede rødløg

  • 125 g rødløg skåret i tynde skiver
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 tsk honning

 Rødbedesalat

  • 200 g rødbede groftrevet rå
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • ¼ tsk groft salt
  • 300 g grønkålsblad
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 125 g 1 stor appelsin hvor fileter er skåret ud
  • 100 g Karolines Køkken® Salatost i blok
  • 50 g saltet mandel grofthakket

Sådan gør du

  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde medkogende vand tilsat salt. x
  •   Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca.12 min.

Syltede rødløg

  • Bland rødløg, eddike og honning i en skål. Lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Rødbedesalat

  • Kom de groftrevet rødbederne i en si og lad dem afdryppe.
  • Vend rødbederne sammen med fraiche og salt. ,
    Smag til.
  • Fjern ribbene i grønkålsbladene og riv bladene i små stykker.
  • Knug grønkålsbladene sammen med appelsinsaft.
  • Anret grønkålen i 4 skåle sammen med perlespelt, rødbedesalat, løg, appelsin, smuldret salatost og mandler.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!