Bowl med grønkål, rødbedecreme og salatost

Antal: personer
Ingredienser
Hovedingredienser
- 240 g perlespelt
- 3 dl vand
- ¾ tsk groft salt
Syltede rødløg
- 125 g rødløg skåret i tynde skiver
- 1 spsk rødvinseddike
- 2 tsk honning
Rødbedesalat
- 200 g rødbede groftrevet rå
- 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
- ¼ tsk groft salt
- 300 g grønkålsblad
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 125 g 1 stor appelsin hvor fileter er skåret ud
- 100 g Karolines Køkken® Salatost i blok
- 50 g saltet mandel grofthakket
Sådan gør du
- Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde medkogende vand tilsat salt. x
- Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
- Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca.12 min.
Syltede rødløg
- Bland rødløg, eddike og honning i en skål. Lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
Rødbedesalat
- Kom de groftrevet rødbederne i en si og lad dem afdryppe.
- Vend rødbederne sammen med fraiche og salt. ,Smag til.
- Fjern ribbene i grønkålsbladene og riv bladene i små stykker.
- Knug grønkålsbladene sammen med appelsinsaft.
- Anret grønkålen i 4 skåle sammen med perlespelt, rødbedesalat, løg, appelsin, smuldret salatost og mandler.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!