Pastasalat med kylling, koriander og jordbær

 

Pastasalat med kylling, koriander og jordbær

Salaten har masser afsmag fra bl.a. kvark, lime og koriander.
På toppen er der saftige røde jordbær, der både er smukke og smager godt.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 liter vand
  • 3 tsk groft salt
  • 240 g tørret pasta, fx sløjfer
  • 10 g smør
  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 4 spsk hakkede friske korianderblade
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g KarolinesKøkken® Kvark 0,3%
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 200 g forårsløg i tynde ringe
  • 150 g rensede blade af hovedsalat (ca. 1½ liter )
  • 400 g Jordbær i halve og kvarte

Pynt

  • friske korianderblade

Type B & C kan reducere i pasta - så de ikke får så mange grønne felter 50 g tørret er 3 felter.

    Sådan gør du

    • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
    • Kog pastaen 14-15 min. til den er mør uden at være blød.
    • Hæld pastaen i et dørslag og brus over med koldt vand.
    • Lad smørret blive gyldent i en pande.
    • Steg kyllingekødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min., til det smuldrer og bliver gyldent.
    • Vend kødet med koriander, limeskal, salt og peber.
    • Rør kvark, honning, limesaft og salt sammen.
    • Gem halvdelen af kvarken og vend resten med den afdryppede pasta, limesaft, det stegte kød og forårsløg.
    • Anret pastaen på en bund af salatblade, kom jordbær på toppen og pynt med korianderblade.
    • Server resten af den krydrede kvark til.
    Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!