Salat med kartofler, dild og smilende æg
Antal: personer
Ingredienser
- 800 g skrubbede små kartofler
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
Sennepsdressing
- ¼ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
- 1 spsk dijon-honningsennep
- ½ tsk groft salt
- 500 g agurker (ca. 2 stk.)
- 1 dl hakkede friske dildkviste
- 150 g radiser i tynde skiver
- 100 g forårsløg i tynde ringe
- 200 g røget mørbrad i strimler
- 4 stk varme, smilende æg
- 1 dl hele friske dildkviste
- ¾ tsk flagesalt
- groft kværnet peber
Tilbehør ikke regnet med
- 240 g ristet rugbrød
Sådan gør du
- Kom kartoflerne i kogende vand tilsatsalt og kog dem ved svag varme og under låg i 5-7 min.
- Tag gryden af varme og lad kartoflerne trække under låg i yderligere 5-7 min., eller til de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Sennepsdressing
- Vend cremefraiche, sennep og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
- Flæk agurkerne og skrab kernerne ud meden teske.
- Skær agurkerne i halve skiver og vend dem sammen med de lunekartofler og hakket dild.
- Anret i 4 dybe tallerkener eller skåle sammen med radiser, forårsløg og mørbrad.
- Kom lidt sennepsdressing på salaten.
- Pil de smilende æg.
- Bryd eller skær æggene midt over og læg et æg på toppen af hver portion salat.
- Drys med dildkviste, salt og peber og server salaten med resten af dressingen og med evt. ristet rugbrød.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!