Salat med kartofler, dild og smilende æg

 

Salat med kartofler, dild og smilende æg

En salat du bliver både mæt og glad af….fuld af smag og flotte farver.
Type: Frokost type B, Aftensmad type B, Aftensmad type C, Frokost type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g skrubbede små kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Sennepsdressing

  • ¼ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • ½ tsk groft salt
  • 500 g agurker (ca. 2 stk.)
  • 1 dl hakkede friske dildkviste
  • 150 g radiser i tynde skiver
  • 100 g forårsløg i tynde ringe
  • 200 g røget mørbrad i strimler
  • 4 stk varme, smilende æg
  • 1 dl hele friske dildkviste
  • ¾ tsk flagesalt
  • groft kværnet peber

Tilbehør ikke regnet med

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsatsalt og kog dem ved svag varme og under låg i 5-7 min.
  • Tag gryden af varme og lad kartoflerne trække under låg i yderligere 5-7 min., eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Sennepsdressing

  • Vend cremefraiche, sennep og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Flæk agurkerne og skrab kernerne ud meden teske.
  • Skær agurkerne i halve skiver og vend dem sammen med de lunekartofler og hakket dild.
  • Anret i 4 dybe tallerkener eller skåle sammen med radiser, forårsløg og mørbrad.
  • Kom lidt sennepsdressing på salaten.
  • Pil de smilende æg.
  • Bryd eller skær æggene midt over og læg et æg på toppen af hver portion salat.
  • Drys med dildkviste, salt og peber og server salaten med resten af dressingen og med evt. ristet rugbrød.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!