Ramsløgstapenade

Ramsløgstapenade

En anderledes måde at lave tapenade på. Den kan bruges som tilbehør til det meste, fx. i sandwich, kød eller pasta.
Ret: Tilbehør

Ingredienser

  • 100 g smuttet mandel
  • 70 g rapsolie 1 dl
  • 85 g parmesanost
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft 30g
  • ½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g ramsløg

Sådan gør du

  • Rist mandlerne midt i ovnen.
  • Ristning: Ca. 10 min. ved 200°.
  • Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af.
  • Kom mandlerne i et blenderglas sammen med olie, ost, citronsaft, salt og peber.
  • Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min.
  • Tilsæt ramsløgsblade og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek.
  • Smag til.

Tips

  • Tapenaden smager dejligt i sandwich, som dip til brød eller grøntsager eller vendt i friskkogt pasta.
  • Tapenaden kan opbevares tildækket på køl i ca. 3 døgn.

Felter

  • 1 rødt felt er 10 g
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!