Ramsløgstapenade
Ingredienser
- 100 g smuttet mandel
- 70 g rapsolie 1 dl
- 85 g parmesanost
- 2 spsk. friskpresset citronsaft 30g
- ½ tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- 50 g ramsløg
Sådan gør du
- Rist mandlerne midt i ovnen.
- Ristning: Ca. 10 min. ved 200°.
- Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af.
- Kom mandlerne i et blenderglas sammen med olie, ost, citronsaft, salt og peber.
- Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min.
- Tilsæt ramsløgsblade og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek.
- Smag til.
Tips
- Tapenaden smager dejligt i sandwich, som dip til brød eller grøntsager eller vendt i friskkogt pasta.
- Tapenaden kan opbevares tildækket på køl i ca. 3 døgn.
Felter
- 1 rødt felt er 10 g
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!