Rosenkålssalat med ristede butterbeans
Antal: personer
Ingredienser
Dagn før
- 200 g tørrede butterbean
- 1½ liter vand til iblødsætning
- 1 liter vand til kogning
- 1 tsk groft salt
Rosmarindressing
- 250 g Karolines Køkken® kvark 0,3 %
- 5 spsk friskpresset appelsinsaft
- 2 tsk frisk rosmarinblade finthakkeet
- 1 tsk flydende honning
- ½ tsk groft salt·
- friskkværnet peber·
Salaten
- 400 g rosenkål skåret i meget tynde skiver
- 3 spsk. friskpresset appelsinsaft
- ½ tsk groft salt·
- 175 g avocado skåret i lange skiver
- 170 g granatæble kærner
- 1 spsk olivenolie
- 3 stk frisk rosmarinkvist·
- ¾ tsk groft salt
Tilbehør
- 150 g groft brød
Sådan gør du
Dagen før
- Sæt bønnerne i blød i vandet i ca. 1døgn.
Dagen efter
- Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.
- Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 40 min. og hæld vandet fra.
Rosmarindressing
- Vend alle ingredienserne sammen.
- Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
- Smag til.
Salaten
- Vend den rå rosenkål med appelsinsaft og salt og lad den trække i ca. 15 min.
- Læg kålen på et fad og fordel avocado og granatæblekerner hen over.
- Lad olie tilsat rosmarinkviste blive varm i en pande.
- Tilsæt de tørre, varme bønner og rist dem ved kraftig varme i ca. 5 min. – rør af og til.
- Fjern rosmarinkvistene og drys bønnerne med salt.
- Fordel de lune bønner på rosenkålssalaten og server med rosmarindressing og groft brød.
Tip
- Du kan bruge butterbeans fra dåse. De er noget blødere i konsistensen, end de tørrede. Du skal bruge 600g kogte - skyl og tør bønnerne godt, inden du rister dem.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!