Rosenkålssalat med ristede butterbeans

 

Rosenkålssalat med ristede butterbeans

De ristede butterbeans er meget lækre og sammen med avocadoen og granatæblekernerne giver de dejligt bid i salaten. Snit rosenkålen fint, så bliver den virkelig delikat.
Type: Aftensmad type B, Frokost type A, Aftensmad type A, Frokost type B
Antal: 4 personer

Ingredienser

Dagn før

  • 200 g tørrede butterbean       
  • liter vand til iblødsætning        
  • 1 liter vand til kogning
  • 1 tsk groft salt

Rosmarindressing

  • 250 g Karolines Køkken® kvark 0,3 %   
  • 5 spsk friskpresset appelsinsaft      
  • 2 tsk frisk rosmarinblade finthakkeet    
  • 1 tsk flydende honning     
  • ½ tsk groft salt·     
  •   friskkværnet peber·      

Salaten

  • 400 g rosenkål skåret i meget tynde skiver    
  • 3 spsk. friskpresset appelsinsaft      
  • ½ tsk groft salt·       
  • 175 g avocado skåret i lange skiver   
  • 170 g granatæble kærner      
  • 1 spsk olivenolie    
  • 3 stk frisk rosmarinkvist·   
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 150 g groft brød

Sådan gør du

Dagen før

  • Sæt bønnerne i blød i vandet i ca. 1døgn.

Dagen efter

  • Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 40 min. og hæld vandet fra.

Rosmarindressing

  • Vend alle ingredienserne sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.

Salaten

  • Vend den rå rosenkål med appelsinsaft og salt og lad den trække i ca. 15 min.
  • Læg kålen på et fad og fordel avocado og granatæblekerner hen over.
  • Lad olie tilsat rosmarinkviste blive varm i en pande.
  • Tilsæt de tørre, varme bønner og rist dem ved kraftig varme i ca. 5 min. – rør af og til.
  • Fjern rosmarinkvistene og drys bønnerne med salt.
  • Fordel de lune bønner på rosenkålssalaten og server med rosmarindressing og groft brød.

Tip

  • Du kan bruge butterbeans fra dåse. De er noget blødere i konsistensen, end de tørrede.
    Du skal bruge 600g kogte - skyl og tør bønnerne godt, inden du rister dem.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!