Stegte rødspættefileter og rabarberkompot

Stegte rødspættefileter og rabarberkompot

Rabarber…det er forår og sommer. Den kommer til os, når vi trænger allermest til nye danske grøntsager og frugt.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber i 3cm stykker
  • 100 g rørsukker
  • 1 spsk. vand
  • 1 dl frisk strimlede basilikumblad

Rødspætte

  • 500 g rødspættefilet
  • 1 stk. æg
  • 25 g smør
  • 1 spsk. rapsolie
  • 4 spsk. sesamfrø
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk. groft salt

Salat

  • 200 g Cheasy®Salatost i tern 3%
  • 2 ltr. blandede babysalatblade
  • 300 g agurk skåret i stave
  • ½ tsk. havsalt
  • friskkværnet peber

Evt. tilbehør ikke medregnet i felterne

  • nye kartofler kogte varme eller kolde
  • Type A vil fint kunne spise varme eller kolde kartofler
  • Type B her er det optimalt de er kolde.
  • Type C - her vil det være muligt at halvere sukker i rabarberkompotten og erstatte det med sødemiddel , og så spise kolde kartofler til.

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 7 min.
  • Lad kompotten køle af og tilsæt basilikum.
  • Smag til.

Rødspætterne

  • Rens, skyl og tør rødspættefileterne.
  • Del dem på langs.
  • Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend fisken i ægget.
  • Del smør og olie i 2 portioner.
  • Lad en portion smør og olie blive gylden i en pande.
  • Læg halvdelen af fiskene i panden, drys med 2 spsk sesamfrø og steg dem i ca. 2½min.
  • Vend fiskene, drys med peber og halvdelen af saltet og steg dem i yderligere ca. 2½ min.
  • Tag fiskene af panden og hold dem varme.
  • Steg resten af fiskefileterne.

Salat

  • Lad imens osteternene dryppe af, når du skyller salaten.
  • Læg salatblade, agurk og ost lagvis i et fad og drys med salt og peber.
  • Server rødspætterne med salat, rabarberkompot og det tilbehør du vælger.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!