Stegte rødspættefileter og rabarberkompot
Antal: personer
Ingredienser
Rabarberkompot
- 300 g rabarber i 3cm stykker
- 100 g rørsukker
- 1 spsk. vand
- 1 dl frisk strimlede basilikumblad
Rødspætte
- 500 g rødspættefilet
- 1 stk. æg
- 25 g smør
- 1 spsk. rapsolie
- 4 spsk. sesamfrø
- friskkværnet peber
- 1 tsk. groft salt
Salat
- 200 g Cheasy®Salatost i tern 3%
- 2 ltr. blandede babysalatblade
- 300 g agurk skåret i stave
- ½ tsk. havsalt
- friskkværnet peber
Evt. tilbehør ikke medregnet i felterne
- nye kartofler kogte varme eller kolde
- Type A vil fint kunne spise varme eller kolde kartofler
- Type B her er det optimalt de er kolde.
- Type C - her vil det være muligt at halvere sukker i rabarberkompotten og erstatte det med sødemiddel , og så spise kolde kartofler til.
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og bring det i kog.
- Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 7 min.
- Lad kompotten køle af og tilsæt basilikum.
- Smag til.
Rødspætterne
- Rens, skyl og tør rødspættefileterne.
- Del dem på langs.
- Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend fisken i ægget.
- Del smør og olie i 2 portioner.
- Lad en portion smør og olie blive gylden i en pande.
- Læg halvdelen af fiskene i panden, drys med 2 spsk sesamfrø og steg dem i ca. 2½min.
- Vend fiskene, drys med peber og halvdelen af saltet og steg dem i yderligere ca. 2½ min.
- Tag fiskene af panden og hold dem varme.
- Steg resten af fiskefileterne.
Salat
- Lad imens osteternene dryppe af, når du skyller salaten.
- Læg salatblade, agurk og ost lagvis i et fad og drys med salt og peber.
- Server rødspætterne med salat, rabarberkompot og det tilbehør du vælger.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!