2

Små kødboller med krydret rabarberkompot

Små kødboller med krydret rabarberkompot

Små sprøde kødboller og frisk og syrlig rabarberkompot…..forårs- og sommermad når det er bedst!
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Krydret rabarberkompot

  • 200 g rabarber
  • 75 g zittauerløg finthakket
  • ½ spsk. rød chilipeber finthakket
  • 2 spsk. ·vand
  • 85 g sukker
  • 75 g forårsløg i skåret ud i tynde ringe

Kødboller

  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • ¾ tsk. groft salt
  • 50 g forårsløg fint hakket
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 25 g smør

Servering

  • 50 g forårsløg skåret i tynde skiver
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%

Tilbehør ikke medregnet i felterne

  • små nye kartofler eller en salat

Sådan gør du

Krydret rabarberkompot

  • Bring rabarber, løg. chili, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog kompotten ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. – rør af og til.
  • Tag gryden af varmen og vend forårsløg i den lune kompot, lige inden serveringen.

Kødboller

  • Rør det hakkede kød med salt og bland det forårsløg.
  • Form til ca. 40 rustikke kødboller (ca. 1 spsk fars pr. kødbolle).
  • Vend kødbollerne i sesamfrø – pres kødbollerne let i frøene, så de hænger fast.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg de små kødboller ved kraftig varme i ca.2 min.
  • Skru ned til jævn varme og steg i ca. 2 min. – ryst panden af og til, så kødbollerne bliver stegt på alle sider.
  • Skru til sidst op til kraftig varme og steg i yderligere ca. 1 min.

Servering

  • Anret de varme kødboller i et fad på en bund af forårsløg.
  • Server med krydret rabarberkompot, iskold cremefraiche og det tilbehør du selv har valgt i forhold til din kosttype.
    Type A - vil fint kunne spise varme kartofler til retten.
    For Type B vil have en fordel at vælge kolde kartofler.
    For type C vil det være optimalt at spise grøntsager (mørkegrønne felter) eller reduceres sukker med 50% og bruge sødemiddel som erstatning for sukker - så er der plads til kolde kartofler.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!