Små kødboller med krydret rabarberkompot
Antal: personer
Ingredienser
Krydret rabarberkompot
- 200 g rabarber
- 75 g zittauerløg finthakket
- ½ spsk. rød chilipeber finthakket
- 2 spsk. ·vand
- 85 g sukker
- 75 g forårsløg i skåret ud i tynde ringe
Kødboller
- 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
- ¾ tsk. groft salt
- 50 g forårsløg fint hakket
- 3 spsk. sesamfrø
- 25 g smør
Servering
- 50 g forårsløg skåret i tynde skiver
- 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
Tilbehør ikke medregnet i felterne
- små nye kartofler eller en salat
Sådan gør du
Krydret rabarberkompot
- Bring rabarber, løg. chili, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde.
- Kog kompotten ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. – rør af og til.
- Tag gryden af varmen og vend forårsløg i den lune kompot, lige inden serveringen.
Kødboller
- Rør det hakkede kød med salt og bland det forårsløg.
- Form til ca. 40 rustikke kødboller (ca. 1 spsk fars pr. kødbolle).
- Vend kødbollerne i sesamfrø – pres kødbollerne let i frøene, så de hænger fast.
- Lad smørret blive gyldent i en pande.
- Steg de små kødboller ved kraftig varme i ca.2 min.
- Skru ned til jævn varme og steg i ca. 2 min. – ryst panden af og til, så kødbollerne bliver stegt på alle sider.
- Skru til sidst op til kraftig varme og steg i yderligere ca. 1 min.
Servering
- Anret de varme kødboller i et fad på en bund af forårsløg.
- Server med krydret rabarberkompot, iskold cremefraiche og det tilbehør du selv har valgt i forhold til din kosttype. Type A - vil fint kunne spise varme kartofler til retten. For Type B vil have en fordel at vælge kolde kartofler. For type C vil det være optimalt at spise grøntsager (mørkegrønne felter) eller reduceres sukker med 50% og bruge sødemiddel som erstatning for sukker - så er der plads til kolde kartofler.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!