Biksemad

Servings: personer
Ingredienser
Pastinak-dressing
- 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
- 1½ spsk ravigottesauce
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 200 g pastinakker i små tern
- 125 g æble i små tern
- 4 spsk hakket bredbladet persille
· Biksemad
- 400 g rest kød fra lam, okse eller flæskesteg skåret i tern
- 100 g smør
- 300 g grofthakket zittauerløg
- 1 kg kartoffel i tern ca 2x2 cm
- 2 spsk Engelsk sauce eller worcestershiresauce
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Pastinak-dressing
- Vend forsigtigt fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen i en skål.
- Bland pastinakker, æble og persille (gem lidt til pynt) i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Biksemad
- Skær kødet i tern (ca. 1½ x 1½ cm). Lad ca. 25 g af smørret smelte i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løgene først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme –rør af og til. Tag løgene op.
- Lad ca. 50 g smør blive gyldent i panden.
- Steg kartoflerne ved kraftig varme i ca. 7 min., til de er gyldne. Tag kartoflerne op.
- Lad de sidste 25 g smør blive gyldent i panden.
- Brun kødet ved kraftig varme i ca. 3 min.
- Kom kartofler og løg tilbage i panden. Tilsæt engelsk sauce, salt og peber, varm biksemaden godt igennem og smag til.
- Server biksemaden med pastinak-dressingen.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!